هارد دیسک

ساخت وبلاگ

هارد دیسک چیست؟


Links to an exteal site. Hard Disk چیست و چه کاربردی دارد؟ امروزه در دنیای تکنولوژی ابزارهای قدرتمندی برای ذخیره سازی اطلاعات وجود دارد که قادر هستند حجم‌هایی در حد ترابایت را جابه‌جا کنند. با داشتن یک هارد دیسک می‌توانید حجم زیادی از اطلاعات را درون کیف دستی خود حمل کنید و این دقیقا همان چیزی است که اغلب ما به دنبال آن هستیم. هارد دیسک‌ها‌ فضایی دائمی برای ذخیره سازی اطلاعات هستند که به طور کلی می‌توان آن‌ها را به دو دسته تقسیم بندی کرد:

  • هارد داخلی(اینترنال)
  • هارد خارجی(اکسترنال)

هاردها بر اساس نوع معماری داخلی و قطعات و فناوری ساخت نیز به دو دسته هاردهای HDD و SSD تقسیم بندی می‌شوند. هاردهای HDD که با نام درایو سخت یا هارد دیسک سخت نیز شناخته می‌شوند، نسل قدیمی هاردها هستند. بزرگ‌ترین تفاوت میان هاردهای HDD و SSD این است که هاردهای نسل جدید یا همان اس اس دی‌ها هیچ قطعه مکانیکی ندارند. بخش‌‌های مکانیکی یک هارد HDD عبارتنداز:

  • دیسک گردان
  • بازوی حرکتی
  • فیلتر هوا
  • موتور هارد
  • کنترل کننده
  • هد

هاردهای HDD دارای دو دسته Links to an exteal site. و اینترنال هستند. از هاردهای اینترنال HDD می‌توان تنها برای اتصال به کامپیوتر و لپتاپ اسفاده کرد. درحالی‌که هاردهای اکسترنال قابلیت اتصال به هر دستگاهی که ورودی USB دارند را دارا هستند.

هاردهای SSD نسل جدیدی از هارد دیسک‌ها در دنیای تکنولوژی هستند که به دلیل نداشتن هیچ قطعه مکانیکی، نسبت به ضربه بسیار مقاوم‌تر هستند. علاوه بر این موضوع، بالاتر بودن سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات این هاردها منجر به محبوبیت بیشتر آن‌ها نسبت به هاردهای معمولی شده است. هاردهای SSD نسبت به هارد HDD دارای قیمت بالاتری هستند. اسم سه مدل هارد پرفروش موجود در بازار عبارتنداز:

  1. هارد اپیسر Apacer
  2. هارد سیلیکون پاور Silicon Power
  3. هارد توشیبا Toshiba

هارد دیسک HDD چیست؟

هارد دیسک HDD چیست؟

HDD به معنای Hard Disk Drive است. این هاردها را با نام‌های دیگری چون درایو سخت، درایو دیسک، دیسک فایل‌ها، دیسک ثابت یا دیسک سخت نیز می‌شناسیم. اولین هاردهای HDD که به بازار تکنولوژی آمدند، اندازه‌ای بزرگ داشتند و امکان استفاده از آن‌ها برای مصارف خانگی و صنعتی وجود نداشت. از اواسط دهه 90 هاردهای hdd برای مصارف خانگی نیز به بازار عرضه شدند.

دیسک درایوهای سخت نوعی هارد مکانیکی هستند چراکه در فناوری ساخت این هارد دیسک‌ها، نوعی قطعه مکانیکی برای خواندن و نوشتن تعبیه شده است. 

هارد HDD اکسترنال

همان‌طور که ابتدای مقاله نیز خواندید هارد دیسک‌ها به طور کلی به دو دسته داخلی و خارجی تقسیم بندی می‌شوند. از برتری‌های هارد اکسترنال HDD می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • برخی از برندهای هارد اکسترنال نسبت به ضربه و آب مقاوم است.
  • قابلیت حمل و جابه‌جایی دارند.
  • هارد اینترنال صرفا برای کامپیوتر است اما از هاردهای اکسترنال می‌توان برای اتصال به هر نوع دستگاهی که پورت USB دارد استفاده کرد.

هاردهای HDD اینترنال

بزرگ‌ترین تفاوتی که میان هاردهای اینترنالLinks to an exteal site. با اکسترنال وجود دارد، نوع کابل متصل کننده آن‌ها است. از کابل‌های اینترنال صرفا برای کامپیوتر استفاده می‌شود. فناوری ساخت این هاردها به گونه‌ای است که با دو کابل یکی برای دستگاه انتقال دهنده و دیگری کابل برق اقدام به ذخیره سازی اطلاعات می‌کنند.

هاردهای HDD اینترنال

 ممکن است از خود بپرسید به منظور ذخیره سازی اطلاعات در کامپیوتر یا لپتاپ‌ها می‌توان از RAMها استفاده کرد. تفاوتی میان یک رم با هارد دیسک چیست؟ توجه داشته باشید که RAMها حافظه‌هایی موقتی هستند که با قطع برق سیستم اطلاعات آن‌ها به طور خودکار حذف می‌شود اما هارد دیسک‌ها حافظه‌هایی دائمی هستند. بنابراین اگر می‌خواهید حافظه کامپیوتر یا لپتاپ خود را ارتقا دهید، می‌توانید از هارد دیسک‌های اینترنال HDD استفاده کنید.

هارد SSD چیست؟

یکی دیگر از هارد دیسک‌ ها Links to an exteal site. هستند که بر خلاف هاردهای HDD هیچ قطعه متحرکی در آن‌ها وجود ندارد از همین‌رو به آن‌ها یا Solid-state Disk گفته می‌شود. هاردهای HDD که کمی پیش به معرفی آن‌ها پرداختیم شامل تعداد زیادی قطعه مکانیکی هستند اما مکانسیم هاردهای SSD مشابه فلش‌ها عمل می‌کند که هیچگونه قطعه مکانیکی ندارند.

اما چرا امروزه افراد برای مصارف خانگی و صنعتی مانند تولید کننده‌های سرورها، لپتاپ و... به استفاده از این هاردها روی آورده‌اند؟ از مزایای این هاردها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • هاردهای HDD به دلیل داشتن اجزای مکانیکی، نسبت به ضربه بسیار حساس هستند در حالی‌که هاردهای ssd این حساسیت را ندارند.
  • سرعت خواندن و نوشتن این هاردها بالا است و این منجر به استفاده روزافزون هاستینگ‌ها و رایانه‌های شخصی از این هاردها شده است.
  • کاهش مصرف برق توسط آن‌ها کم است و در نهایت مصرف باتری لپتاپ نیز کاهش می‌یابد.

هاردهای SSD را می‌توان نسلی جدید از هارد دیسک‌های معمولی دانست. پس از ورود این هاردها به بازار نقش هارد دیسک‌های معمولی یا همان هاردهای HDD بسیار کمرنگ‌تر شد.

پرفروش‌ترین هارد دیسک‌های موجود در بازار ایران

کمپانی‌های مختلفی اقدام به تولید انواع هاردهای اینترنال و اکسترنال می‌کنند. اگر قصد خرید یک هارد دیسک داشته باشید، باید با پرفروش‌ترین برندهای تولید کننده هارد موجود در بازار بیشتر آشنا شوید. برندهای مختلفی چون اپیسر، سیلیکون پاور و توشیبا را می‌توانید در بازار پیدا کنید.

پرفروش‌ترین هارد دیسک‌های موجود در بازار ایران

  • هارد دیسک سیلیکون پاور

سیلیکون پاور Silicon Power یک کمپانی تایوانی است که اقدام ب تولید محصولاتی چون حافظه، فلش مموری، کارت ریدر و هارد اکسترنال می‌کند. کمپانی سیلیکون پاور به دلیل تنوع بالای محصولاتش مورد توجه افراد و حتی رقیبان خود قرار گرفت. از همین‌رو یکی از بهترین برندهای هارد اکسترنال موجود در بازار که می‌توانید خریداری کنید، هاردهای سیلیکون پاور هستند.

  • هارد دیسک توشیبا

به عنوان یکی دیگر از اسم 3 مدل هارد می‌توان هاردهای توشیبا را معرفی کرد. Toshiba را می‌توان غول دنیای الکترونیک دانست. این کمپانی قدرتمند ژاپنی علاوه بر تولید لپ‌تاپ، سال‌های زیادی است که لوازم جانبی‌هایی چون باتری، فلش مموری و هارد دیسک نیز تولید می‌کند. اگر به دنبال هارد اینترنال یا اکسترنال هستید، می‌توانید از هاردهای توشیبا استفاده کنید.

  • هارد دیسک اپیسر

اپیسر Apacer از دیگر کمپانی‌های تایوانی است که در زمینه ساخت انواع محصولات الکترونیکی مصرفی، انواع حافظه و هارد دیسک فعالیت می‌کند. چنانچه به دنبال خرید هارد SSD هستید، هاردهای اپیسر را پیشنهاد می‌کنیم.

رایکا33...
ما را در سایت رایکا33 دنبال می کنید

برچسب : خرید هارد دیسک, نویسنده : رایکا raika33 بازدید : 116 تاريخ : شنبه 18 ارديبهشت 1400 ساعت: 21:39